Lippukuntamme

Partiolippukunta Lapin Samoilijat ry on rovaniemeläinen, vuonna 1933 perustettu, partiopoikalippukunta. 

Lippukunnan toiminnan tarkoituksena on tehdä partiotyötä toiminta-alueensa nuorison keskuudessa perinteisen partiomenetelmän keinoin. Jäseniä lippukunnassa on kohta 50.

Lapin Samoilijat ry on itsenäinen, rekisteröity yhdistys, jonka toimintaa ohjaa partioaate ja partiosta yleisesti annetut ohjeet. Taustayhteisönä lippukunnallamme on Lions Club Rovaniemi. 

Lippukunta omistaa omat kokoontumistilat (mukava kolo nimeltä Veitikka) Rovaniemellä Veitikanharjulla sekä "leirikeskuksen" eli kaksi kämppää, saunan ja vajan käsittävän tilan Käyrämössä, n. 70 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. 


Kolo

Veitikka on meidän oma "koti" Rovaniemellä Veitikantiellä. Hienoa on se, että lippukuntamme omistaa tilansa itse, moni lippukunta ei ole näin onnellisessa asemassa.

Veitikassa on keittiö, jossa on pöytä kymmenelle hengelle, keskimmäinen huone, jossa hyllyt ja pöytä kuudelle ja lattialla tilaa ainakin yhdelle sudenpentulaumalle sekä perimmäinen huone, jossa on jonkin verran muistoesineistöä. "Bunkkerissa" koetetaan pitää arkistoa järjestyksessä ja merkit ym. toiminnan tarvikkeet.
 
Veitikan osoite: Veitikantie 35 B/k-kerros, 96100  ROVANIEMI 


Käyrämön kämppä

Käyrämössä meillä on Rantalan tilalla kaksi asuinkämppää, pienempi yläkämppä ja hieman isompi alakämppä lähempänä rantaa. Saunakin on.


Alakämpässä on eteinen, keittiö ja iso tupa. J-P & V-P teki aikoinaan laverit, joten väkeä mahtuu nukkumaan tarpeeksi. H.T. ansioitui ikkunanreiän ummistamisessa, joka oikeastaan oli välttämättömyys lavereiden rakentamiselle. Tassu, Aleksi ja V-P heivasivat vanhan takan ja sen betonipiipun ikkunasta pihalle, jotta kaminalämmitys saatiin nykyiselle mallille. Ikkunat tömhäytettiin rahalla uusiksi ja katto odottelee samaa temppua ainakin hormien ympäristölle.
Yläkämppä on perinteinen hirsikämppä.  Täällä pääset nukkumaan kerrossängyssä. Vaikka kämppä on tien vieressä, ei liikenne useinkaan häiritse!
Sauna pukuhuoneineen on lähellä rantaa. 

Lapin Samoilijat antavat kämppiään mielellään myös muiden käyttöön. Partiolaisille käyttö on puoli-ilmaista, muiden kanssa neuvotellaan käytöstä suoritettava korvaus tapauskohtaisesti.Lehti

SEKAMETELI on Lapin Samoilijoiden oma lippukuntalehti. Lehdellä, kuten lippukunnallakin, on takanaan pitkä ja vaiheikas historia.
Ensimmäiset numerot, joita ilmestyi jo 1930-luvun leireillä, olivat käsin tehtyjä ja todella näyttäviä taiteellisuudessaan. Tuolloin ne olivat ilmeisesti ainokaiskappaleita, jota kaikki vuorollaan sitten lukivat. Tällaisia lehtiä on lippukunnan arkistossa 1940- ja 1950-lukujen taitteesta.
Vielä vuoden 1983 vuosiselosteessa lippukunnan on ilmoitettu julkaisevan lehteä, mutta noita lehtiä ei ole arkistoistamme löytynyt.
Kun vuoden 2001 loppupuoliskolla ja 2002 alkupuolella tiedotustoiminta lippukunnassa keskittyi internet-sivuihin ja useiden tiedotteiden lähettämiseen jäsenille, haluttiin lippukunnassa siirtyä toivottavasti hauskempaan ja monipuolisempaan ajankohtaisista asioista tiedottamiseen - SEKAMETELIN julkaisemiseen.
 
Lehden tilauksen voi tehdä lippukuntaan, jos et sitä jo saa. 
Lehden toimitus muodostuu toistaiseksi Lapin Samoilijoiden hallituksesta, mutta lehdessä on tilaa - kuka vain voi siihen kirjoittaa! Kun tuot juttua lehteen, voidaan se joko kirjoittaa puhtaaksi tai julkaista vaikkapa käsin kirjoitettuna - oman käden jälki saa näkyä!
Alisivut (2): Historia Lippu ja huivi